Werk

Werken met glas

In mijn atelier werk ik iedere dag met glas. Glasfusing is wat ik doe. Het samensmelten van glas. Ik ontwerp en creëer allerlei soorten kunstobjecten van glas. Zowel vrij werk als werk in opdracht. Daarbij kunt u denken aan glazen vazen, schalen, wandobjecten en staande objecten. Beelden of vrije vormen. Ik leg daarbij meerdere lagen glas aan elkaar en over elkaar en laat het op hoge temperatuur samensmelten in mijn glasoven. Daarnaast houd ik me bezig met gedenkwerk, ontwerp ik objecten voor bedrijven en organiseer ik workshops.

Als glas in mijn handen

Ik heb een passie voor glas. Het is een fantastisch materiaal om mee te werken. Iedere keer is het weer een uitdaging om te maken wat ik in mijn hoofd heb. Welke combinatie van materialen ga ik gebruiken? En welke kleuren kies ik? Daarbij spelen techniek en materiaalkennis ook een belangrijke rol, want glas is een slechte temperatuurgeleider. Hoe reageert het glas op welke temperatuur in de oven? Hoe moet het glas opgewarmd worden? Hoeveel lagen moet ik over elkaar leggen om het beste resultaat te krijgen? En hoe vaak moet het werk in de oven? Mijn creativiteit en gevoel voor kleur in combinatie met het materiaal en de techniek maken mijn werk iedere dag uitdagend. Alle facetten moeten kloppen, want ik hou niet van halfbakken werk.

Vazen

Staande objecten

Tuinobjecten

Gedenkwerk

Glaspoeder

Happy moments

Bedrijven

Workshops

Mijn creativiteit en gevoel voor kleur in combinatie met het materiaal en de techniek maken mijn werk iedere dag uitdagend. Alle facetten moeten kloppen, ik hou niet van halfbakken werk.

Recensies

Wat vinden anderen van mijn werk? Hieronder vindt u enkele recensies van tevreden klanten.

Glaseiland

Dit jaar was een jubileumverjaardag voor mij. Daarom had ik mijn vriendinnen uitgenodigd voor een creatieve workshop bij Glaseiland. De voorbespreking met Marjan maakte me meteen enthousiast voor deze doe-middag. Dit heeft Marjan ruimschoots waar gemaakt. “Glasfusing” was voor ons allemaal onbekend, maar de uitleg, het gereedschap en de prachtig gekleurde glasstukken inspireerden ons tot het versieren van 3 heel verschillende prachtige tapas schaaltjes. Rondom de grote werktafel genoten we van elkaars gezelschap en de wijn/sapjes met heerlijke hapjes. Het was een zeer geslaagde verjaardag met voor iedereen een zelf gemaakte blijvende herinnering.

Nely de Wit Dantuma

Glasobject ‘De Verbinding’

Het begon allemaal met een kunstroute, waar Glaseiland present was.  Ons oog viel op een prachtig kunstwerk…… Het bleef in onze gedachten. Dat betekent iets, we zijn verliefd!  In contact komen met de kunstenares….Marjan Witte.  Na een paar mailberichtjes ging ons hart sneller kloppen….op naar Emmen. Kijken of we nog steeds verliefd waren bij het weerzien van…. Dat was absoluut het geval, de Verbinding heet het object… Alles klopt! De verbinding…….in ons geval met Texel, glas, zand, Bonaire, kleurstelling….en wat niet zoal…… De betekenis en achterliggende gedachte van de kunstenares, verwerkt in dit object klopt helemaal met die van ons. Oh wat zijn we blij! Verkocht! Het object is bij ons gebracht door Marjan en haar man, zorgvuldig op de plek gezet. Iedere dag genieten we van dit mooie kunstwerk. Marjan….jij maakt kunst met een stijlvolle uitstraling…!!!! Prachtig werk.

AWVDK

Op de nationale kunstdagen in Ahoy werd ik getroffen door de glaskunst van Marjan. Vooral de schalen in bloemvorm spraken mij aan. De persoonlijke benadering en uitleg hoe de schalen gemaakt werden, gaf voor mij meerwaarde aan dit werk. Een paar dagen later heb ik 1 van de schalen besteld en heel snel werd de bestelling per post afgeleverd.

Ik ben erg blij met dit sprankelende kunstobject. 

Marjoleine

Jutvogels en sfeerlichtjes

Wij, fervente Texel vakantiegangers, hebben in Drenthe kennisgemaakt met " Glaseiland " door herkenning van de Texelse Vuurtoren  (van glas natuurlijk ).  Er was gelijk een "klik" met zowel Marjan, als haar Glaskunstwerken. We vielen voor een prachtige schaal met bijpassende waxinelichthouders. Inmiddels sieren verscheidene glasobjecten onze huiskamer, maar het laatste object is ons het meest dierbaar. Marjan heeft een gedenkobject gemaakt, een vlinder met daarin as verwerkt.

Bedankt Marjan voor al deze zo liefdevol gemaakte glasobjecten!

Jerry en Yvonne uit Spijkenisse

Golven van Glas

We zijn op Texel, in de kunstwinkel van Purmer te Oosterend zien we prachtige golven van glas. Kunstenares: Marjan Witte, Glaseiland. Prachtig….niet meteen gekocht. 1 week later weer naar Texel en de golven gekocht, dolblij met de ‘glas’golven. Marjan Witte, onthoud die naam!

Gaan zeker nog een keer terug.

A/W